Лицата, които ние спираме и задържаме, знаете колко трудно, след ден-два

...
Лицата, които ние спираме и задържаме, знаете колко трудно, след ден-два
Коментари Харесай

МВР с нови мерки срещу трафика на мигранти, искат от НС по-строги наказания и глоби

Лицата, които ние стопираме и задържаме, знаете какъв брой мъчно, след ден-два се озовават отново по пътищата, натоварили нови мигранти. Това не може да продължава. Последният пример е прочетената присъдата на индивида, наел рейса палач в Бургас. Не мога да приема, че условна присъда може да получи човек, директно виновен за гибелта на двама полицейски чиновници.

Това съобщи Иван Демерджиев на ексклузивен брифинг в Министерския съвет и разгласи, че изпратил писма до парламентарните групи за законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодек в частта му по член 279 - 281, който касае трафика на незаконни мигранти.

В този законопроект са заложени по-строги санкции, по-големи санкции, както и други спомагателни ограничения като конфискуване на имущество, изясни Демерджиев и продължи:

" В този трафик се включиха лица от всевъзможни националности. Анализът на Министерство на вътрешните работи сочи, че повода са ниските санкции на този тип престъпност у нас и това, че не са криминализирани всички действия, свързани с този трафик. Докато това не се промени, всекидневно ще се борим с такива прояви и от ден на ден лица от престъпния контингент на цяла Европа, ще се занимават с това в България ".

По думите му Министерство на вътрешните работи не може да бъде оставено единствено в тази битка.

" В Народно събрание има трима някогашни вътрешни министри. Разчитам на поддръжка и на помощ не за мен, а за Министерството на вътрешните работи ", означи Демерджиев.

Служебният вътрешен министър уточни, че оставката на основния секретар е ориентирана към президента, защото той е способен да я прегледа. Оставката на зам. основният секретар е при Демерджиев, той ще вземе решение и ще го оповести обществено.

На въпрос дали е податлив да подаде своята оставка, служебният вътрешен министър съобщи, че такава досега не му е поискана. Той изясни и по-подробно какво съдържа законопроектът.

" Има завишаване на наказванията - стартират от 1 до 6 години, с което целим да избегнем честите случаи на условни санкции. Предвиждаме конфискация на колите, с които се прави трафик на мигранти, когато са благосъстоятелност на лицата, пренасящи мигранти, както и възнаграждение на санкция в размер до 10 пъти цената на автомобила, в случай че той не е благосъстоятелност на този, който транспортира мигрантите ", изясни още Демерджиев.

Той прикани народните представители да прегледат допустимо най-бързо двата законопроекта на Министерство на вътрешните работи и да преценяват кое да вземат, до да им дадат надеждни средства, с които да се борят с хората, направили подобен жанр закононарушения.

По думите му сега превозващите бежанци употребяват съвременни и мощни коли, който не могат да бъдат спрени с наличните коли на Министерство на вътрешните работи.

" Преди 2 месеца беше написан протокол и бяха подготвени чиновниците по какъв начин да стопират такива коли с мигранти. Набелязваме подобаващи места, на които да се създадат тактически проекти за деяние и по какъв начин да бъдат спирани тези коли. Тези хората трансформират непрекъснато тактиката си на деяние, затова и ние на противопоставяне ", означи още Демерджиев. 

Служебният вътрешен министър добави, че имаме над 4 пъти повишен напън на границата и беше безапелационен, че с цел да влезем в Шенген, не би трябвало да позволяваме вторичната миграция.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР